Vegetarisk matlåda

Tänkte visa er vad jag äter i min matlåda så att ni som också är vegetarianer kan få inspiration! Ni andra också såklart. Idag åt jag tortellini, med tomatsås och mozarellaost på toppen. Det är godare än vad det ser ut. Förutom salladen, den är så äcklig som den ser ut att vara. Ska experimentera med min cornfärs och göra vegetarisk tacos ikväll tänkte jag. Om ni har något gott vegetariskt recept får ni gärna dela med er i en kommentar!

Gillar

Kommentarer

christinaho
christinaho,
Curry är en all-time favorit hos mig! Jag postade precis ett inlägg om den vegetariska curryn jag gjorde idag, haha... så passande! Min enkla curry består av: quornfilé, röda linser, kokosmjölk och massor av currykryddor. :) Du kan ha i grönsaker och rotfrukter för en mer mättande currygryta :) Och den där matlådan är jättesöt! Var fick du tag på den? :) nattstad.se/christinaho
nouw.com/christinaho
Guest,
jag brukar göra en currygryta med quornbitar & oftast ärtor, ibland morötter och mini majs med. Lägger bitarna i en kastrull och tinar med lite smör, häller ner lite mjöl och blandar runt så det fastnar på alla bitar, häller i matgrädde och ibland med lite äkta grädde, låter det koka upp rejält en gång och sen kryddar jag och när det smakar som jag vill så häller jag ner ärtorna som jag tinat i micron :) brukar koka sådan bred pasta till, blir så underbart gott! Ris funkar också ^^
szalai.blogg.se
Guest,
Ser jättegott ut! Och tortellini är ju så gott, jag har en fråga angående det här med du är vegetarian äter du bara inte kött eller äter du inte heller sånt som kommer från djuren som ost, ägg osv? :)
sofieiistheking.blogg.se/
viras
viras,
jag är inte vegan så äter sånt som kommer från djuren :) tänker att hönor värper ju ändå ägg och korna behöver ju mjölkas så inget fel med att äta det.
nouw.com/viras
Guest
,
Är lite halft vegetarian ;) brukar oftast göra min egna quorngryta med quornbitar, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, brynd(?) lök, soja, lite kryddor. sen har jag lite paprika i eller bredvid och nudlar till :)
Guest
,
Falafel! Är ju hur gott som helst och enkelt. Bara blanda alla ingredienser och sedan steka. Sedan om du gillar quorn brukar jag göra nån röra på quornbitar, creme fraiche, lite mjölk, paprika, lök. sweet chili sås, basilika och tomat. Kanske inte något man kan äta varje dag som vegetarian men gott.
Guest,
Guest
,
Jag vet inte av vilka skäl du är "vegetarian" (om en fortfarande äter ägg- och mejeriprodukter är en lakto-ovo-vegetarian) men om du är det för att du inte tycker om hur djuren behandlas i köttindustrin, vill jag informera dig om att mjölkindustrin är PRECIS lika hemsk. En ko blir inseminerad för att hon ska bli dräktig och när väl kalven kommit ut tas den ifrån komamman redan efter en dag. Mjölken som skulle gått till kalven går i stället till oss. Till människoarten som inte har någon nytta av mjölken överhuvudtaget. Vi behöver inte mjölk för att överleva – det är något som mjölkindustrin hittat på för att tjäna pengar. Den lilla kalven får i stället mjölkersättning i en hink. Länkar en video som jag tycker ger bra information: https://www.youtube.com/watch?v=9TlHcEcUWUE Och du, jag säger inte detta för att klanka ner på dig eller för att tillrättavisa dig på något sätt. Jag vill bara ge dig informationen, sedan kan du göra vad du vill med den. ^^
hiilda
hiilda,
Men herregud... Kor i sverige har det jäkligt bra när det gäller mjölkindustrin. Det där du pratar om är i Amerika, Sverige har inte nåt med det att göra.
nouw.com/hiilda
hiilda
hiilda,
Jag "give a shit" om vad hon precis skrev...
nouw.com/hiilda
hiilda
hiilda,
Jag bor på landet, och då bor jag vid flera mejeribönder. Och ALLA som jag har varit vid har tagit väl hand om sina kor. Och om bönderna hade misshandlat/behandlat korna illa, så hade de inte fått god mjölk. Och kalvarna hade kanske också blivit missbildade. Och hur har vi människor överlevt om det hade producerats mögel i tarmarna? Vi i Sverige i över hundra år! Så jag tror (och vet) att det ni skriver inte är sant. Iallafall, gott nytt år allihopa!
nouw.com/hiilda
Guest
,
Äter du löpe? För det kommer från kalvens mage och är därför inte vegetariskt. Likaså med gelatin och E120 som finns i godis och läkerol osv.
LifeByIsak
LifeByIsak,
Vart köpte du. Mat lådan.eller vet du vart man kan klicka hem den?
nouw.com/lifebyisak
Guest
,
Jag har varit vegetarian ett par år nu och det bästa som finns är GRYTOR! :) Man kan slänga i precis vad man vill så det går inte att misslyckas med. Spiskummin är din bästa vän och rostade solrosfrö till allt. Pastarätter är också en hit. :)