Varför jag är vegetarian

Jag älskar djur och har alltid tyckt att det känns hemskt att äta dem men det var först för någon vecka sedan som jag bestämde mig för att bli vegetarian. Jag fick reda på att en ko flytt från ett slakthus och verkligen kämpat för att komma undan. Viljan att leva var så stark att han simmade över en flod, sprang längst trafikerade gator, flydde från polisen och inte stannade förrens han blev påkörd av en bil. Som tur är har han blivit omhändertagen och bor nu på Woodstock Farm Animal Sanctuary. 

För mig är det självklart att alla levande varelser har känslor, oavsett storlek,men nyheten fick det att bli mer verkligt för mig.Vi behöver inte äta kött för att överleva så varför fångar vi, föder upp och dödar 10 biljoner djur varje år? De har känslor precis som oss och har lika stor vilja och rätt att leva. Jag är helt övertygad om att en ko, gris eller kyckling kan vara exakt lika personlig som en hund eller katt. Vi borde inte släcka liv bara för att det är gott att äta.

Gillar

Kommentarer

Guest,
Åh va kul att du blivit det! Jag har vart det i lite mer än ett år och det är det bästa jag gjort! :D
fckingcrazy.blogg.se
Guest,
Det är så starkt och omtänksamt du valt att bli vegetarian!
sofieiistheking.blogg.se/
Guest
,
När ska detta fenomen dö ut? Du är inte självklart inte vegetarian om du äter fisk?!?! Är fiskar mindre värda? Det är pinsamt för oss vegetarianer/veganer när sådana som du ger sig in i debatten hlet utan kunskap. Joina oss gärna, men inte halvt. Peace
viras
viras,
Självklart är fiskar lika mycket värda! Att jag väljer att äta dem är för att de lever sina liv i frihet tills de fångas och på så sätt kommer till vårt bord. De blir inte uppväxta i fångenskap och ser sina vänner dö, som de flesta andra djur. En dag slutar jag förhoppningsvis att äta fisk också men man måste ju börja någonstans. Att "joina er halv" är väl bättre än att inte joina alls? Peace!
nouw.com/viras
Guest,
Jag jobbar mot en mer vegetarisk kost men kan inte sluta helt, men man måste ju som sagt börja någonstans! Jag måste dock påpeka att vissa fiskar är ju odlade, och de är ju då också uppfödda för att fångas, dödas och ätas och det kan nog vara rätt plågsamt för dem. Äter du räkor också Viras? Tänk på att förutom att de också är lika mycket värda så är det sjukt mycket miljöförstöring genom det fisket, vilket också är en anledning till att inte äta det. Men bra att du börjar någonstans!
sosselito.blogg.se
Guest,
Klart man kan vara vegetarian om man äter fisk. Finns olika grenar inom vegetarian, lakto-ovo, pesce-vegetarian(stavninig?) och en himla massa annat.
vapenbroder.se
Guest
,
Det framgick inget om någon demi-vegetarian. Eller missade jag något? Förlåt mig isåfall. Men jag har inte riktigt lyckats klura ut hur fisk är en del av en växtbaserad kost än. Men det kommer väl. "Jag är emot att äta djur....förutom vissa djur."
Guest
,
Det är väl bra att man börjar äta på det sättet? Att man slutar äta rött kött och istället fortsätter äta fisk, och sedan eventuellt kan sluta äta fisk också. Rött kött är ju egentligen det farligaste, då det inte är så bra för hälsan.. Måste du klanka ner på det sättet att försöka införa en vegetarisk livsstil, borde man inte istället uppmuntra?
Guest
,
Faktum är att fiskar visst lever i fångenskap. Vi 'odlar' våra fiskar i inhängnade vatten där de lever på modifierad kost. Sättet de dör på är om något brutalt då de blir kvävda till döds. Att påstå att fiskar lever i frihet är naivt och omotiverat. Det samma gäller skaldjur, då de kokas levande. Det om något är väl ren tortyr? Att kalla sig vegetarian och ändå äta fisk och skaldjur kan jag tycka är ologiskt då de är lika mycket djur som de med päls. Vad gäller de näringsämnen som finns i fisk och skaldjur kan man få i sig dem lika bra genom vegetarisk/ vegansk kost. Ett exempel jag kan ge på rak arm är Omgea 3- oljor som finns i fisk, det kan man få i sig genom linfrö- olja. En matsked nerblandad i maten och du har fått i dig ditt dagliga behov av Omgea 3 (det förändrar heller inte smaken på maten i övrigt). Även järn och protein går att få genom vegetarisk och vegansk kost bl.a. genom gröna grönsaker (järn), baljväxter såsom bönor och kikärtor (järn+ protein), och även i ditt fall, ägg som innehåller mängder av proteiner. Tack för mig!
Guest
,
Fiskar lever i fångenskap. De blir sedan kvävda till döds. Hur är detta bättre än rött-kött-industrin, Vira?
Guest
,
Det är väldigt väldigt dåligt för planeten att vi fångar o äter fisk, men vad fan vill du det så får du väl. Bättre att du skippar att äta NÅGRA djur än inga alls.
Guest,
Förstår inte de som blir upprörda över att du fortfarande äter fisk. Om du vill göra något för djuren så är de väl bättre att man bojkottar rött kött istället för att inte göra något alls! Funderar däremot vad du har för tankar runt viltkött? :)
crazyhappy.blogg.se
Guest
,
Jag önskar själv att jag bara kunde börja älska grönsaker och leva på det resten av livet. Men sanningen är att det kan jag inte. Jag älskar kött. Därför har jag gjort ett aktivt val att sluta äta allt rött kött och äter bara fisk och fågel. Funkar bäst för mig!