Sälen vs Nemi

Helena som driver bloggen Missnaily har gjort ett sjukt roligt och klockrent inlägg om min katt och hennes katt. Satt seriöst och skrattade för mig själv så roligt är det!

INFO:

Sälen: Sälen är en fin raskatt nämligen en Brittisk korthår med glänsande, chokladbrun päls och vackra kopparfärgade ögon. Vikt 5,4 kg och har saknar sin ena kindtand.

Nemi: Nemi är en är bladras mellan Perser och Norskskogskatt. Han har mycket fluffig päls och det ena ögat är ljusblått och det andra är grönt. För att hans utseende ska bli extra kul har han även lite grisnäsa. Vikt ca 6 kg och saknar högra huggtanden.

KÖN:

Både Sälen och Nemi är kastrerade hankatter. Nemi har råkat få ett tjejnamn med det är inget han vet om och tar skada av. Sälen är döpt efter ett vattendjur men detta är inte heller något som han tar någon skada av.

FODER:

Sälen: Matas med det bästa man kan få som katt nämligen Royal canin brittish shorthair fodersom är speciellt anpassat för hans ras. När han blir sugen på godis brukar han sätta sig och skrika på en högtalare tills han får sitt godis. Ost å parmaskinka är oxå gött att få oi magen.

Nemi: Nemi utfodras med Pussy och Whiskas som hittas billigt på ICA. När maten är slut i hans matskål går han över till sin brors matskål och äter upp det som finns kvar där i och ibland kan det även finnas ett å annat gött i slasken att tugga på. Nemi är inte jätte förtjust i kattgodis men där i mot brukar husses pålägg på mackan vara godis.

LEKSAKER & LEKAR:

Sälen: Sälens favorit leksak är ett orange älg-gosedjur som han älskar mest i hela världen. Älgen har alltid tid att leka med honom till skillnad från Vira som nästan jämt sitter å bloggar nu för tiden. När Vira har tid så brukar dom leka ännu en rolig lek och det är kurragömma. Den här leken gillar Sälen för han vinner jämt överlägset.

Nemi: BOLL! Nemi har små tygbollar och dom är det bästa han vet! Roligast är när husse och matte har tid för då kastar dom iväg bollen och så kan man springa och hämta den igen så att som kan kasta iväg den igen. När bollen försvinner suger livet. En annan rolig lek är att jaga den röda pricken som kommer från en laserpenna.

GÖMSTÄLLEN:

S??len: Har inrett en egen ”mys-hörna” i en av Viras garderoner. Där inne kan ingen hitta honom.

Nemi: Precis som Sälen diggar Nemi garderoben men ibland kan den vara upptagen av brorsan och då funkar det även bakom soffan eller gardinen.

SÖMN:

Sälen: När Sälen blir trött så lägger han sig där det behagar (helst mitt i vägen) och favorit sovställningen är på rygg.

Nemi: När Nemi blir trött så lägger han sig där det behagar (helst mitt i vägen) och favorit sovställningen är på rygg.

VILKA KÄNDISAR ÄR DE LIKA?

Sälen: Vira säger att om Sälen hade varit en kändis så hade han varit en sån där jobbig kändis som bara pratar och klagar hela tiden. Typ som Gunilla Persson i Hollywoodfruar.

Nemi: Peace to the World!!!! Eftersom Nemi älskar allt å alla säger matte Thomas Di Leva. Fattas bara en hemsk klänning och en vattenkanna.

DÅLIGA VANOR:

Sälen: Han är en typisk katt som hatar allt och alla och man vet inte varför. Det bara är så. Passar man sig inte ibland så är han även där med sina vassa tänder och klor som gör att blodet sprutar. Sälen gillar även att prata…mycke!

Nemi: Nemi har många konstiga ovanor som kanske är lite sällsynta för katter. När han blir klappad börjar han dräggla hysteriskt och så var det där med maten… Ibland passar det sig inte att äta på sin plats i köket och då fyller han hela munnen full med sitt torrfoder precis som en hamster och går iväg till något annat ställe där han först spottar ut det och sen tuggar i sig det igen.

SAMMANFATTNING:

Bortskämda verkar dom båda två men Nemi kan lära Sälen att vara lite mer snäll och Sälen kan i sin tur lära Nemi hur man beter sig som en riktig katt.

Hade jag valt att jämföra Sälen med min andra katt Avril så hade resultatet blivit: Dom får aldrig träffas! Avril å Sälen hade säkert till 100% slå ihop sina kloka katthjärnor och gjort världen till en ond plats.

Gillar

Kommentarer