Min senaste krönika

Något som nog inte framgår så tydligt i min blogg är att jag ÄLSKAR att skriva (jag skriver mest korta, konstiga texter till mina inlägg så det märks nog inte) förutom massa projekt jag håller på med så är jag även krönikör på den alternativa nättidningen Hey Sugar Magazine. Här är min senaste krönika!

Visste du att det du önskar kan gå i uppfyllelse? Genom att peppa dig själv och genom att vidhålla en bra inställning kan du påverka hur du mår. Om du upprepar ett mantra i dina tankar med din önskan (jag ser bra ut, jag är självsäker, jag kommer att klara det här) så påverkar du den energin du utstrålar! När du övertygar dig själv så övertygar du även andra. Du kommer att stråla! Detta fungerar tyvärr åt båda hållen. Om du tänker negativa tankar (jag är ful, jag är osäker, jag kommer att misslyckas) så avger du dålig, missnöjd energi. Du sjunker omedvetet ihop och tappar lite av din glans. Skjut undan de dåliga tankarna, de hjälper ingen. Även om du känner dig låg och dålig måste du övertyga dig själv om att du duger som du är och vara stolt över dig själv. Bestäm dig för att inte låta några jobbiga tankar tynga ned dig!

Jag vaknar tidigt en måndagsmorgon. Regn faller från en mörk himmel och vattnet förvränger utsikten från mitt fönster, gör den skev och konstig. Jag suckar och känner hur trött jag är i hela kroppen. Sängen verkar ha en egen dragningskraft som sliter i mig. Viljan att bara sjunka tillbaks under det varma täcket är lockande. Jag orkar inte gå till skolan. Jag ser framför mig hur dagen kommer bli; Jag kommer bli våt av regnet och huttrande komma fram till skolan. Alla kommer vara måndags-deppiga och stämningen kommer att vara låg. Läraren kommer säkert dela ut riktigt tråkiga uppgifter.

Jag masar mig upp ur sängen, tung i kroppen och gör mig i ordning för dagen. Sedan går jag dystert till skolan. Med den här inställningen kommer det ganska säkert att bli exakt så jobbigt som jag förutspått. Jag kommer vara full av dålig energi, var grinig och inte peppad alls. Allt är jobbigt.

Nu spolar vi tillbaks tiden. Jag sitter i sängen och ser ut genom fönstret. Vädret är tråkigt och kroppen skriker efter sömn, men jag bestämmer mig för att inte låta det dra ned mig. Istället tänker jag ”Vilket höstväder! Vad mysigt det ska bli att komma hem från skolan sedan och krypa ned framför en film med en kopp varm choklad.”

Jag skjuter undan de dåliga sakerna och övertygar mig själv att det kommer att bli en bra dag! För att göra det lättare målar jag upp ett scenario i huvudet; Jag kommer till skolan, full av mysig höststämning. Regnet smattrar hemtrevligt mot rutan men jag är varm och torr inomhus. Dagen blir intressant och jag lär mig många nya saker. När jag går till skolan med den här bilden i huvudet är det stor sannolikhet att dagen kommer bli så som jag hoppats!

Hur du upplever ditt liv är till stor del ditt egna val! Det kanske blir en dålig dag men du kommer inte att se motstridigheterna som motgångar utan som utmaningar. Att påverka sitt tänkande kallas affirmationer. Genom att upprepa något i dina tankar kan du övertyga dig själv om vad du vill. Välj det positiva!

Vad tyckte ni om den?

Gillar

Kommentarer