Det är bara att...

En kompis till mig har skrivit ett sjukt bra inlägg på sin blogg. Jag känner igen mig så otroligt mycket och var därför tvungen att visa lite av texten på min blogg. Ni kan läsa hela inlägget HÄR.

Det finns så otroligt många "Det är bara att" som man stöter på i vardagen. Detta är några som jag fått höra de senaste åren:

”Det är ju bara att rycka upp sig!” (depression)
”Det är ju bara att skaffa ett jobb!” (arbetslös)
”Det är ju bara att sluta dricka/röka!” (beroenden)
”Det är ju bara att spara!” (familj som inte har råd med något)

"Det är ju bara att äta mindre och motionera mera" (överviktiga)

"Det är ju bara att prata!" (till en blyg/social fobiker)

"Det är ju bara att skärpa sig" (Till barn med ADHD)

Om det nu var så "bara", så enkelt som folk får det att låta. Hur kommer det sig att det finns så många personer som har svåra problem då?

Om det bara var att rycka upp sig från depressioner, Varför finns ens sjukdomen? Varför blir människor fast i ett djupt svart mörker av sorg? För skojs skull eller? Det finns väl ingen som vill vara ledsen. Alla vill väl må bra, och vore det då så enkelt att det bara var att rycka upp sig skulle väl alla gjort det från början.

Om det är så lätt att få jobb, Varför är så många ungdomar arbetslösa mot sin vilja?Man kan plugga i flera år, ha hög utbildning och ändå inte få ett jobb , trots att man söker och söker. Jag är så trött på attityden "ungdomar är bara lata". För det är inte lätt att få jobb idag. Speciellt inte om man vill ha jobb inom det man är utbildad till eller far att inte tala om att få fast tjänst.

Om det är så lätt att sluta med ett beroende, varför finns missbruk överhuvudtaget?Jag undrar lite varför människor tror att det "bara är att sluta" när det ligger människor halvvägs till döden ute på gator och torg fast i sina beroenden. Människor som förlorar sitt jobb, sitt hem och sin familj på grund av missbruk. Skulle det hänt om det var enkelt att sluta?

Vad är det folk inte förstår med "har inte råd" Man har inga pengar att spara i slutet av månaden. Då är det inte så lätt! Man kanske lever på en inkomst som knappt täcker mat och räkningar. Hur ska man då ha råd att spara? Om man inte svälter ett par dagar i månaden för att spara in några kronor?

Gillar

Kommentarer