Bara döda fiskar följer strömmen

För ett tag sedan skrev jag min första krönika för HeySugarMagazine. Det var sjukt roligt! Snart ska jag börja på en ny, men så länge kan ni läsa min krönika om ni inte redan gjort det.
Varje dag proppas vi omedvetet fulla av ideal. Skeva bilder om hur vi ska vara och hur vi ska se ut. Förebilder visar att det är bra att banta, det är kul att dricka alkohol. Vi sipprar i oss den falska informationen likt blommor som ser solen för första gången. Det är svårt att stå emot. Grupptrycket från hela världen pressar oss platta mot marken och då det är lättast att försöka passa in låter vi oss ofta krossas. Sanningen är dock att det är okej att lämna strömmen för att hitta sin egna väg. Det är okej att vara precis som du är och att vara stolt över det. För att bekämpa och övervinna de osunda idealen som får oss att må dåligt måste vi börja med att stå emot och gå emot dem. Inse att ingen är perfekt och att perfektion inte är något att sträva efter. Våga ta plats och glänsa i vårt egna skinn. Du är du och varför skulle du vilja vara någon annan?

Jag sitter framför datorn och läser olika bloggar. Det är fint väder ute, men jag är inomhus med persiennerna neddragna och luftkonditioneringen på. Jag ser bilder på bloggares luncher som består av sallad. Jag ser deras outfitbilder där de är slanka, solbrända och modemedvetna och här sitter jag. Blek och instängd från allmänheten med min katt som enda sällskap i joggingbyxor och en t-shirt från Dreamhack med en skål flingor till lunch och en chokladkaka till efterrätt. I det fallet är det lätt att jämföra sig själv med de kända personerna på datorskärmen. De är så nyttiga och hälsosamma och resultatet är så fint. Vad är jag jämfört med dem?

I en reklamfilm skulle jag skutta upp från datorstolen och jubla ”Dags för en förändring!” Sedan skulle jag springa tio mil, äta en morot och klä på mig exakt likadana kläder som bloggarna bär. Jag skulle förvandlas till en halvtaskig kopia av någon annan och förlora mig själv. Frågan är: är det något att sträva efter? Nej! För det är okej att vara sig själv. Det går bra att ha en chilldag då du bara går runt i de bekvämaste kläderna du äger och tar det lugnt. Du behöver inte göra det som alla andra gör eller det som förväntas av dig. Du behöver inte leva upp till ideal och du behöver inte passa in. Ta tid och hitta dig själv! Var mörten bland sex laxar i en laxask. Eller ännu bättre, simma åt andra hållet i strömmen.

Gillar

Kommentarer