3 tips till bättre självförtroende

Att "en tanke tänkt i trygghet upprepade gånger har en tendens att bli verklighet" stämmer faktiskt. Om du tänker något tillräckligt många gånger kan du faktiskt övertala dig själv att det stämmer! Det fungerar tyvärr åt båda hållen så när du tänker negativa tankar om dig själv kan du börja tro på dem. Om du istället peppar dig själv med positiva tankar som" jag klarar detta, jag kommer lyckas" så blir du båda gladare och självsäkrare!
Ibland kommer man till situationer då man tvivlar på sig själv och sin egna förmåga. Det kan handla om helt olika saker: ändra sin sti, stå upp för sin åsikt, förändra sin attityd osvosv. Låt ingenting stå ivägen för de sakerna du vill göra och tycker är rätt! Ställ dig själv frågan "Vad är det värsta som kan hända?". Oftast blir svaret ganska obetydligt.
Att övervinna sin osäkerhet, prova på något nytt och sedan misslyckas kan vara något av det jobbigaste som finns. Då är det mycket lättare att bara ge upp, skjuta det åt sidan och hålla sig på tryggt vatten. Men man ska aldrig ge upp! Det är bara att resa sig från fallet och försöka om och om igen tills man lyckas. Den bästa belöningen infinner sig ju trots allt när man klarat något riktigt svårt!
Avslutar detta pepp talk med mitt favoritmotto: "If you can dream it, you can do it" - Walt Disney.

Gillar

Kommentarer